Seminarer

Vi er stolte av å kunne presentere årets seminarer! Nok en gang byr seminarholderne på mange interessante og aktuelle temaer, og vi gleder oss stort til å høre hva de har på hjertet. Seminarene er en mulighet for fordypet undervisning i mer spesifike temaer enn undervisningen som gis fra hovedscenen. Dette gir deg som deltager derfor muligheten til å velge de temaene som ligger deg på hjertet, og få større og dypere forståelse rundt disse.

Seminarer lørdag kl. 13:00

Seminarer lørdag kl. 15:00

Seminarer søndag kl. 10:30

NY START // SIMEN TRANNUM OG DAN RUBEN AAKRE (KLASSEROM A)

Har du tatt imot Jesus har du gjort det beste valget i livet. Men hva skjer så? Simen og Dan Ruben skal snakke om hva som venter etter at du har bestemt deg for å følge Jesus, samt viktigheten av å plante seg i en kirke. Dette er det viktigste seminaret du som har bestemt deg for å følge Jesus kan bli med på. Simen og Dan Ruben  gleder seg stort til å treffe deg!

OM SIMEN OG DAN RUBEN:
Simen er oppvokst i Tønsberg, har bodd flere år i Oslo grunnet bibelskole og studier, og har deltatt og bidratt i Get Focused i flere år. Han har privilegiet av å være med å lede ungdomsarbeidet i Tønsberg Pinsekirke Betania (TPKung) og gleder seg ”viltinnihodet” mye til å gifte seg med Maria sommeren 2017.

Dan Ruben bor i Tjølling, er gift med Lovise og har to barn. Som familie er de en del av Intro, og er dedikert til å bygge Intro Tønsberg med stor lidenskap. Dan Ruben jobber i Sandefjord, og er engasjert i flere prosjekter rettet mot forebygging av kriminalitet. Videre har han vært med på å delta, arbeide og lede i Get Focused gjennom flere år.

GUD OG NATURVITENSKAP – KONFLIKT ELLER HARMONI? // DANIEL JOACHIM KLEIVEN (KLASSEROM B)

Mange oppgir naturvitenskap som en grunn til at de ikke tror på Gud. Er det slik at fremskritt i fysikk, kjemi og biologi siste par hundre år har gjort Gud arbeidsløs, eller er det heller slik at et univers skapt av Gud er en forutsetning for at vi kan bedrive naturvitenskap i det hele tatt? Hvordan burde vi tenke om Gud, og hvordan burde vi tenke om naturvitenskap?

OM DANIEL:
Daniel Joachim er siviløkonom, filosof og rådgiver i Tankesmien Skaperkraft. Han har holdt en rekke seminarer om forholdet mellom Gud, filosofi og naturvitenskap i en årrekke, på både festivaler og universiteter. Han blogger om disse temaene på danieljoachim.org, og skriver jevnlig i diverse norske aviser og tidsskrift.

NØKLER FOR Å SE UNGDOMSMILJØET VOKSE // ALEX BOTN (KLASSEROM C)

Å bygge ungdomsarbeid er noe av det mest utfordrende, men samtidig mest spennende man kan være med på. I dette seminaret vil Alex trekke frem noen nøkler til hvordan ungdomsarbeid kan vokse seg stort og sunt. Jesus gir oss noen av disse gjennom måten han levde livet sitt på, samt gjennom hva han underviste. Disse nøklene kan brukes inn i våre ungdomsarbeid til å se arbeidene vokse.

OM ALEX:
Alex Botn er ungdomspastor i Filadelfia Ålesund, og er også kjent fra U-festivalen. Han brenner for at unge mennesker skal oppdage at livet med Gud ikke handler om død religion, men om en levende relasjon til Jesus Kristus. Alex bruker fortellinger det er lett å kjenne seg igjen i, samt krydrer med personlige, morsomme og alvorlige hendelser fra eget liv.

LETS TALK ABOUT SEX // HELENE PEDERSTAD ØIEN (AUDITORIET)

I dette seminaret vil Helene snakke om sex. Hvorfor er vi så opptatt av det? Hva gjør det med oss? Når er man klar for å ha det? Hva sier Bibelen om sex, og er det fremdeles relevant i dag? Må man vente til man er gift med å ha sex for å være en kristen? Hvor går grensen? Har du stilt deg selv noen av disse spørsmålene er dette definitivt seminaret for deg.

OM HELENE:
Helene er ungdomsleder, LIFE-gruppeleder og forkynner i Ungfila – ungdomsarbeidet til Filadelfiakirken Oslo. Hun har en brann for at unge mennesker skal bli kjent med Jesus og oppdage hvilke planer Gud har for livene deres. Helene har ved flere anledninger stått fram i media for å fortelle om hvorfor hun valgte å vente med sex.

HVORDAN VILLE JESUS MØTT MUSLIMER I NORGE I DAG? // AMIR REZA MOHAMMADI (KLASSEROM A)

I media hører vi mye om muslimske ekstremister og alt det onde de utretter. Frykten blir enda mer virkelig når disse handlingene ikke lenger kun utføres i land langt borte, men også i det nære Europa. Hvordan bør vi forholde oss til våre nye muslimske landsmenn? Seminaret vil inneholde historier fra Rezas liv, hvordan det var å gå fra muslim til kristen, samt hvordan vi kan se på innvandringen av muslimer til Norge som en mulighet fremfor en trussel.

OM REZA:
Reza er opprinnelig fra Iran, og kom til Norge som 7-åring. Han er oppvokst som muslim, men møtte Jesus da han var 17 år gammel. I dag er Reza utdannet sivilingeniør og bor i Oslo med sin kone Stine Helen. Han har en brann etter å se mennesker få et møte med Jesus som preger hele livet.

KRISTEN PÅ SKOLEN // LAGET OG NY GENERASJON (KLASSEROM B)

Ikke alle går i kirka, men alle går på skolen. Hvordan kan du som kristen være Jesus-vitne for de som går i klassen og på skolen din? Livet med Jesus i hverdagen kan nemlig være utrolig spennende. Det behøver ikke være svett og slitsomt, men kan bli både morsomt og meningsfullt. Dette er et seminar for deg som ønsker å la deg inspirere og utruste deg til å gjøre Jesus kjent på ditt studiested.

OM JOAKIM OG MAREN:
Joakim jobber til daglig med film i et produksjonsselskap. Utover det reiser han som forkynner for Ny Generasjon og gjør også noe stand up på fritiden. Han er lidenskapelig opptatt av å gjøre Jesus kjent gjennom kjærlighet, kraft og kreativ kommunikasjon.

Maren er 19 år og jobber som trainee i Laget avdeling Oslo.

VÅRT MØTE MED KVINNER I PROSTITUSJON // MARITASTIFTELSEN (KLASSEROM C)

I dette seminaret vil Maritastiftelsen fortelle om deres arbeid, med særlig fokus på kvinnene de møter på gata. Maritastiftelsen (avdeling Marita Women) gjør mye bra for kvinner som er identifisert som ofre for menneskehandel, blant annet ved å tilby arbeidspraksis i Marita brukthandel. I tillegg startet de denne høsten opp et helt nytt bofellesskap. Maritastiftelsens hjerteslag er å formidle håp, verdighet, tilhørighet og respekt til disse vakre menneskene gjennom å bygge trygge og nære relasjoner.

OM MARITASTIFTELSEN AVD MARITA WOMEN:
Marita Women ble i 2008 startet opp som et prosjekt i Maritastiftelsen. Prosjektet ble kalt «Ny Karriere» og var rettet mot de som frivillig eller under tvang var involvert i prostitusjon. Det overordnede målet med prosjektet var å gi mennesker i prostitusjon en mulighet for varig endret livsløp og få hjelp til ordinært arbeid, i sine hjemland eller i Norge.

Å LEVE MED GUD MED BRILLER PÅ – OPPDAGE GUDS PLAN FOR DITT LIV // DAVID HASSELØY (AUDITORIET)

I dette seminaret ønsker David å gi deg verktøy som kan hjelpe deg til å oppdage Guds plan for livet ditt. Han vil også forsøke å gi deg noen tips til hvordan du kan forsøke å sette ord på det Gud viser deg.

OM DAVID:
David Hasseløy er campuspastor i Intro Oslo. Han brenner særlig for Jesus, kirken og familie, og er samtidig lidenskapelig opptatt av å hjelpe mennesker til å oppdage sitt gudgitte potensial. Hasseløy har 15 års fartstid som ungdomsleder og pastor, og er også forfatter av boken ”How to be ungdomsleder?”.

NY START // SIMEN TRANNUM (KLASSEROM A)

Har du tatt imot Jesus har du gjort det beste valget i livet. Men hva skjer så? Simen skal snakke om hva som venter etter at du har bestemt deg for å følge Jesus, samt viktigheten av å plante seg i en kirke. Dette er det viktigste seminaret du som har bestemt deg for å følge Jesus kan bli med på. Simen gleder seg stort til å treffe deg!

OM SIMEN:
Simen er oppvokst i Tønsberg, har bodd flere år i Oslo grunnet bibelskole og studier, og har deltatt og bidratt i Get Focused i flere år. Han har privilegiet av å være med å lede ungdomsarbeidet i Tønsberg Pinsekirke Betania (TPKung) og gleder seg ”viltinnihodet” mye til å gifte seg med Maria sommeren 2017.

BOKSTAVELIG KJÆRLIGHET// PÅL HELMERSEN (KLASSEROM B)

Målet med seminaret ”Bokstavelig kjærlighet” er at du skal få større kjærlighet til Bibelen og konkret hjelp til bedre forståelse og anvendelse av Guds Ord i livet ditt i dag. Kom og bli inspirert!

OM PÅL:
Pål Kristian Helmersen (f. 1965) er firebarnspappa, bl.a. for Rebekah fra NRK-serien «Guds lærlinger». Han er bosatt i Mandal hvor han er med og leder Familiekirken. Pål er utdannet pastor og har vært med i produksjonen av Bibelen Guds Ord Studieutgave og er redaktør og oversetter av Studentbibelen – Apps for livet. Han er lidenskapelig opptatt av at Bibelen skal bli forstått, trodd og etterlevd for at Jesus skal bli elsket, tilbedt, kjent og etterfulgt over hele jorden i dag.

JESUS-ENTREPRENØRENE // HERMUND HAALAND (KLASSEROM C)

“Fremtidens kultur avhenger svært mye av verdensbildet til neste generasjon entreprenører”, skriver den kristne investoren og gründeren av Praxislabs i New York, Dave Blanchard.

Da blir det viktige spørsmålet: Hvor er de kristne gründerne som forandrer fremtidens kultur?

Entreprenørskap – bedre kjent som gründerskap på norsk – handler om å skape fremtidens virkelighet, enten det er i form av nye bedrifter, nye konsepter eller nye organisasjoner. Det er et fenomen som fenger stadig flere unge mennesker verden over. Hvordan ser gründermiljøene i Europa ut i dag og hvordan kan flere kristne bli en del av denne bevegelsen som forandrer verden?

OM HERMUND:
Hermund Haaland er siviløkonom, tidligere KrF-politiker og seriegründer. Han var ansvarlig for oppstarten av tankesmien Skaperkraft og arbeider i dag med å utvikle Skaperkrafts arbeid i Europa. Han gav nylig ut sin første bok kalt “Konkurransekraft – gründere som endrer Europa”. Boken er en reise gjennom Europas gründermiljøer og peker på retningen byer og land kan ta for å legge til rette for de nye jobbskaperne.